Μ. Συντυχάκης: Πλιάτσικο σε ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα Υγείας (Βίντεο)

Μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι το νομοσχέδιο είναι τομή στην Υγεία, αλλά οι υγειονομικοί χθες διατράνωσαν ότι πρόκειται για το πλιάτσικο του αιώνα σε ό,τι έχει απομείνει από το σμπαραλιασμένο, υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως σημείωσε, η παράδοση στα κοράκια των επιχειρηματικών ομίλων του συστήματος Υγείας θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του λαού. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συμπεριφέρεται υποκριτικά, καθώς ενώ έχει λεηλατήσει το λαϊκό εισόδημα, έχει καταδικάσει τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια και τώρα την έχει «πιάσει ο πόνος» για την «ελευθερία επιλογής».

Στην πραγματικότητα, επισήμανε, πρόκειται για μετατροπή του ασθενούς σε πελάτη και πλήρη παράδοση του ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση παρουσιάζει την αθλιότητα της μερικής απασχόλησης ως ευκαιρία για τους γιατρούς, ενώ εκβιάζει ωμά τους ασθενείς. «Την ώρα που αντικρίζουν τον θάνατο, τους λέει ή θα πληρώσουν για την Υγεία βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη ή είναι καταδικασμένοι σε πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές για μια διάγνωση, για μια θεραπεία, για ένα χειρουργείο», όπως είπε.

Στη συνέχεια, ο Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά μεγάλων ελλείψεων, κρίσιμων θέσεων, σε νοσοκομεία της Κρήτης, παρατηρώντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει την υποστελέχωση των νοσοκομειακών κλινικών, με μερική απασχόληση ιδιωτών γιατρών. Μόνο, όμως, οι μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη του συνόλου των κενών θέσεων, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, θα εξασφάλιζαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για τους γιατρούς και θα απέτρεπαν το κύμα παραιτήσεων, ενώ θα αποτελούσαν και κίνητρο, ώστε να μη βγαίνουν άγονες προκηρύξεις θέσεων.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι λύση στους καθηλωμένους μισθούς των γιατρών δεν είναι να βγουν στην πιάτσα της αγοράς Υγείας για να βρουν πελατεία. «Δεν είναι λύση να τρέχουν από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία και από τις εφημερίες στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά ιατρεία, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, σε βάρος της δικής τους υγείας και της ζωής των ασθενών τους. Δεν είναι λύση να πληρώνει αδρά ο ασθενής για να μπορεί να “ξεπεράσει” τις ατέλειωτες λίστες των χειρουργείων, για να επισπεύσει τη θεραπεία του», είπε χαρακτηριστικά.

Και κλείνοντας τόνισε ότι πρέπει να σημάνει συναγερμός για να μην περάσουν τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ», να μετατραπεί η απόρριψη του νομοσχεδίου από τον λαό, τους ασθενείς και τους υγειονομικούς σε ακόμα πιο αποφασιστική αγωνιστική στάση και δράση, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί